Najbolje špijunske skrivene kamere na svijetu: TOP #15 savjeta

Najbolje špijunske skrivene kamere za tajno snimanje na svijetu: TOP #15 savjeta za vas. Donosimo vam pregled - najkorisnije tajne špijunske kamere koje su napravljene. Ujedno vam donosimo i praktične savjete kako i gdje je najbolje postaviti špijunsku kameru, odnosno pitanja o zakonitosti korištenja.

Da li vam je potrebna skrivena kamera da snimite nešto tajno ili diskretno? Da li imate porodicu koju želite zaštititi ili trebate zaštititi svoju imovinu ? Skrivene kamere su često potrebne samo za praćenje situacije , a da niko ne zna da je pratite i snimate , ili kada je potrebno snimiti nešto daleko, kada trenutno ne možete biti na tom mjestu. Tamo gdje je jednostavan sistem nadzornih kamera prevelik i vidljiv za tajno snimanje, male ili skrivene špijunske kamere mogu biti idealno rješenje za vas.

Postoji mnogo razloga za korištenje skrivenih kamera ili špijunskih kamera. Špijunske kamere su vrlo korisne kao pomoć u praćenju i zaštiti najmilijih. Dakle, ako imate starije roditelje ili malo dijete da vidite kako su i kako se brinu o njima kada niste s njima, kamera može biti ključna u saznanju da li je vaša porodica sigurna. Ako se bavite nekim sporovima, može biti korisno snimati razmjene, sastanke ili diskusije kako biste izbjegli greške. Takođe, na primjer, takvi razvodi mogu biti vrlo neuredni i može biti vrlo korisno imati evidenciju događaja radi pravne zaštite. Ako imate problema sa optužbama ili pritvorom, snimak će pokazati ili dokazati sudu da su se stvari zaista desile i to može biti odlučujući faktor.

Dakle, ako mislite da bi vam bilo korisno da imate skrivene snimke, slobodno koristite skrivene špijunske kamere. Špijunska kamera je jednostavna za korištenje i pristupačna . Ako želite biti dobar snimatelj, osoba koju snimate ne smije biti svjesna da se snima. Dakle, špijunska kamera mora biti neprimjetna, uklopljena u pozadinu ili se lako može sakriti u nešto tako da nije ni na koji način uočljiva. Tehnologija špijunaže se danas široko koristi.

Dakle, u svakom slučaju, evo naših izbora za Top 15 listu skrivenih kamera , od kamera koje možete lako sakriti do kamera dobro skrivenih u običnim stvarima.

#15 SET Mini Wifi P2P pinhole Full HD kamera 8mm sa fokusom na tekst + špijunski telefon

pinhole kamera za ispitne testove za pismeni test

Studentski SET - Mini Wifi P2P pinhole Full HD kamera sa fokusom na tekst + ugrađena 1500 mAh li-on baterija + špijunska slušalica​ omogućava vam da gledate slike u realnom vremenu i istovremeno možete primati upute od druge osobe putem špijunska slušalica u vašem uhu potpuno neprimijećena. Ovaj set nudi jedinstvenu priliku da snimite različite prostore, ili objekte ili tekst na papir koristeći FULL HD pinhole kameru, a da okolina ne primijeti, a istovremeno komunicirate s osobom putem telefona putem špijunske slušalice. Sva komunikacija se odvija putem P2P interneta, tako da je moguće pratiti kameru i komunicirati putem špijunskog telefona bez ograničenja udaljenosti (jedini uvjet je internetska veza) putem aplikacije (iOS/Android) na mobilnom telefonu . U uređaju nije potrebna SIM kartica.

SET uključuje pinhole kameru i špijunsku slušalicu koja radi samo preko jedne aplikacije, uparite je sa svojim telefonom putem wifi-a (ne bluetooth-a). Kamera ima mogućnost fokusiranja objektiva, što je odlično, na primjer, tokom ispita kada treba da se fokusirate na tekst na papiru. Fokusirate kameru okretanjem mini objektiva. Ova kamera je dizajnirana za snimanje teksta, bilo pisanog ili štampanog.

#14 Mini Wi-Fi kamera za detekciju pokreta sa uglom od 120° + Ekstra moćna IR LED do 10 metara + držač od 360°

Kamera sa mini detektorom pokreta

Mini Full HD Wi-Fi kamera sa uglom od 120° + Ekstra moćna IR LED do 10 metara + držač od 360° + detekcija pokreta + Li-ion baterija 2600mAh + dvosmerna audio komunikacija. Minijaturna kamera u visokokvalitetnoj obradi idealno je rješenje za neopaženo snimanje slike sa zvukom. Zahvaljujući svojim minimalnim dimenzijama, kamera je vrlo praktična i lako se stavlja u džep. Uz priloženi držač , koji se može rotirati za 360°, kameru možete pričvrstiti na zid, sto i sl. Kamera ima kvalitetnu optiku koja će se pobrinuti za visokokvalitetne video snimke u FULL HD kvaliteti sa rezolucijom od 1920x1080 piksela, sa zvukom, čak iu uslovima lošeg osvetljenja zahvaljujući IR LED noćnom vidu.

#13 Zidni sat sa FULL HD kamerom + WiFi i detekcijom pokreta

špijunska kamera u zidnom satu

Zidni sat sa FULL HD kamerom + WiFi i detekcijom pokreta - ovaj visokotehnološki komad će vas uvjeriti da zidni satovi ne moraju biti samo obični satovi. Špijunski zidni satovi na prvi pogled izgledaju sasvim normalno, ali opet, u njih je ugrađena skrivena kamera. Moderan dizajn zidnih satova čini ih odličnim dodatkom svakom domu, uredu ili čekaonici da pazite na područje koje se nadgleda. Kamera u satu omogućava snimanje slika u visokoj rezoluciji Full HD 1920 x 1080 sa zvukom, kao i kreiranje fotografija u rezoluciji od 4032 x 3024 .

Možete gledati sliku u realnom vremenu bilo kada i bilo gdje koristeći svoj mobilni telefon. Snimljeni snimci uvijek prolaze kroz H.264 kompresiju kako bi se smanjila veličina datoteke i potom se pohranjuju na mikro SD karticu podržanu do 128 GB veličine. Sigurnosna IP kamera u satu je uglavnom pogodna za dom za praćenje kuće, stana, djece, kućnih ljubimaca, ali se može koristiti iu drugim zatvorenim prostorima gdje želite da imate nadzor za vrijeme vašeg odsustva, zahvaljujući senzoru pokreta uvijek ćete biti obaviješteni o neočekivanoj posjeti u obliku obavještenja direktno na vaš mobilni telefon.

#12 WiFi P2P FULL HD špijunska kamera skrivena u adapteru za punjač za mobilni telefon + detekcija pokreta

špijunska kamera u punjaču USB adapter za špijunsku kameru

WiFi P2P FULL HD špijunska kamera skrivena u adapteru za punjač za mobilni telefon + detekcija pokreta + App (Android/iOS) daljinsko praćenje kamere putem interneta. Ovaj USB adapter služi kao punjač pune mogućnosti za mobilne telefone ili tablete. Osim toga, međutim, snima video sa zvukom u visokoj FULL HD 1080P rezoluciji. Jednostavno priključite adapter u utičnicu i tajno snimanje može početi. Zahvaljujući neupadljivom izgledu, niko neće ni pomisliti da je u pitanju tajna špijunska kamera .

Napaja se direktno iz električne mreže, tako da ne morate brinuti da će se baterija u fotoaparatu isprazniti. Zahvaljujući WIFI bežičnoj vezi, IP kamera se povezuje sa kućnim ruterom, tako da možete gledati snimke uživo s kamere gdje god da se nalazite. Obavještenja kada se otkrije pokret će doći direktno na vaš mobilni telefon zahvaljujući mobilnoj aplikaciji. Preko njega možete lako kontrolisati kameru. Aplikacija radi sa Android i iOS operativnim sistemima. Kamera snima ciklično video snimanje. Snimak se čuva na mikro SD kartici sa podrškom do 128 GB .

#11 Špijunska olovka sa Wifi (P2P) sa FULL HD - Mini kamera u olovci + podrška za mikro SD do 128 GB

špijunska kamera u olovci - špijunska kamera olovka sa kamerom

Špijunska olovka sa Wifi (P2P) i FULL HD - špijunska mini kamera u olovci + podrška za mikro SD do 128 GB sa detekcijom pokreta za tajno snimanje video zapisa sa zvukom. Diskretno snimanje videa je jedno, a snimanje visokokvalitetnih snimaka ili slika drugo. Špijunska olovka je savršena kombinacija oba i zaista je vrlo jednostavna za korištenje. Špijunska kamera izgleda kao elegantna i elegantna olovka , što garantuje da niko neće ni pomisliti da bi to mogla biti skrivena kamera.

Olovka snima video zapise u Full HD 1080p rezoluciji, pri 30 sličica u sekundi u AVI formatu. Olovka je opremljena i mikrofonom, punjivom baterijom kapaciteta 200mAh i trajanjem snimanja do 90 minuta, te podrškom za micro SD kartice do 128 GB. Olovka je pogodna za snimanje u zatvorenom ili na otvorenom. Upravljanje olovkom je vrlo jednostavno sa jednim dugmetom. Možete pisati realistično špijunskom olovkom i možete mijenjati kertridže u njoj .

#10 Sat sa špijunskom kamerom sa Full HD + IR LED + 32 GB memorije

špijunski sat sa kamerom - špijunski sat kamera

Sat sa špijunskom kamerom sa Full HD + IR LED + 32 GB memorije. Skrivena kamera u satu kojom možete snimiti sve važno bilo kada i bilo gdje . Ovaj špijunski sat je kombinacija visoke tehnologije modnog sata i skrivene špijunske kamere . Špijunski satovi su izrađeni od visokokvalitetnih čvrstih materijala, izgledaju elegantno i odgovaraju svakoj osobi za svaku priliku. Ugrađena memorija do 32GB garantira vam dovoljno kapaciteta za video, zvuk i fotografije, a ne morate brinuti da će vas na bilo koji način ograničiti .

Sat ima ugrađene do 4 IR LED diode visoke svjetline, koje možete koristiti uglavnom u uvjetima slabog osvjetljenja. Sa ovim visokotehnološkim satom možete snimati fotografije i video zapise na svojim putovanjima, snimiti važne informacije sa predavanja, na primjer, ili snimati fotografije i video zapise bilo koje vrste bilo kada i bilo gdje. Zatim možete lako prenijeti snimljeni materijal na PC pomoću priloženog USB kabela.

špijunska kamera u power banku - špijunske kamere za napajanje

WIFI kamera u Power banku sa P2P + 10000 mAh baterijom sa 4K video rezolucijom + ugao od 170° i noćni vid sa IR LED do 8 metara + detekcija pokreta + podrška do 128GB micro SD. Ovom nenametljivom kamerom možete snimati video zapise sa zvukom u briljantnoj 4K rezoluciji. Skrivena kamera izgleda kao klasični power bank i stoga je potpuno neupadljiva i kompaktna. Osim toga, ima 2 IR LED svjetla za noćni vid do 8 metara i detekciju pokreta .

Snimak se čuva na micro SD kartici, podržanoj do kapaciteta do 128 GB . Ima ugrađenu punjivu Li-ion bateriju kapaciteta 10000mAh, koja garantuje zaista dugo trajanje video snimanja ili držanja kamere u režimu mirovanja. Uređaj radi i kao power bank za punjenje mobilnih uređaja, kamera itd. Ovaj proizvod je razvijen uz najnoviju tehnologiju i koristi P2P tehnologiju - podršku za praćenje slike sa kamere bilo kada i bilo gdje direktno preko vašeg mobilnog telefona . Jednostavan za korištenje. Nisu potrebne IP postavke, naziv domene i Upnp postavke.

#8 FULL HD kamera sa dugmetom sa uglom od 90° + audio - Wifi DVR modul za praćenje uživo

kamera u dugmetu špijunska špijunaža p2p nadgledanje putem interneta

FULL HD tipkasta kamera sa uglom od 90° + audio - Wifi DVR modul za praćenje uživo sa mogućnošću povezivanja (zamjene) raznih pinhole sočiva kamere + ugrađena baterija od 1500mAh. Mali i kompaktni SET: wifi kutija sa antenom i ugrađenom punjivom baterijom i pinhole kamerom skrivenom u crnom dugmetu sa uglom gledanja od 90° i snimanjem zvuka . Preko micro USB slota na modul možete priključiti različite kamere u zavisnosti od toga koja vam je potrebna (izaberite iz naše ponude) - širokougaoni objektiv, noćni vid, detekcija pokreta, kamera skrivena u dugmetu itd. Uređaj podržava audio snimanje - kamera sa mikrofonom, takođe snima zvuk. Wifi bežični špijunski modul P2P Live monitoring preko interneta i povezivanje raznih kamera.

Slika sa kamere može se gledati u UŽIVO prijenosu putem mobilnog telefona. Kamera snima slike u visokoj FULL HD rezoluciji od 1920x1080 piksela. Snimljene slike se pohranjuju na micro SD karticu podržanu do 128 GB veličine, kameru napaja punjiva baterija kapaciteta 1500 mAh sa trajanjem do 2 do 3 sata snimanja. Kamera sa dugmetom, FUUL HD rezolucija, ugrađeni mikrofon, ugao gledanja od 90°.

#7 4K Wifi luksuzna kamera skrivena u ključu automobila sa podrškom do 128 GB micro SD

špijunska kamera u ključu od auta ili privjesku za ključeve od auta
4K Wifi luksuzna kamera skrivena u ključu automobila sa podrškom za micro SD do 128 GB - definitivno pripada porodici vrhunskih špijunskih uređaja. Njegova najveća prednost je snimanje videa u 4K pri 25 fps . I ključ od auta i privjesak za ključeve imaju detaljnu i kvalitetnu izradu, što doprinosi njihovom kredibilitetu. Osim snimanja, ključem je moguće i fotografisanje. Kamera je ugrađena u izdržljivo kućište i nudi mogućnost Wi-Fi konekcije, što znači da s nje možete daljinski gledati snimak sa bilo kojeg mjesta gdje imate pristup internetu.
Podaci se pohranjuju na mikro SD/TF karticu do max. Kapacitet 128 GB . Kamera se napaja ugrađenom litijumskom baterijom od 900 mAh koja se puni preko mikro USB-a. Trajanje baterije za jedno punjenje do 1,5 sati . Međutim, kamera se može priključiti na mrežni USB adapter i tako može snimati neprekidno. Ključ skrivene kamere ponaša se kao prenosivi USB fleš disk kada je povezan sa računarom preko USB-a. Zahvaljujući preciznoj obradi, malo je vjerovatno da bi iko oko vas primijetio da nosite uređaj koji može snimati video zapise ili fotografije. U paketu ćete naći mnogo dodatne opreme.

#6 Naočale sa WiFi kamerom + FULL HD + kontrola na dodir + prijenos videa uživo (Android/iOS) - savršena kamuflaža kamere

naočare sa kamerom - špijunska kamera u naočarima sa wifi
Naočale sa Wifi kamerom + FULL HD + kontrola dodirom + video prijenos uživo (Android / iOS) - savršena kamuflaža kamere. Elegantne i istovremeno špijunske naočare praktične su za neopaženo snimanje okoline i za ultra laganu konstrukciju od samo 40g . Udobne su za svakodnevnu upotrebu. Istovremeno, ne morate pritiskati nijedno dugme jer oni reaguju samo na dodir. Sa ovim špijunom sa naočarima snimate tačno ono što vidite, a istovremeno imate slobodne ruke tako bez sumnje.
Još jedna prednost je prijenos uživo putem WiFi veze direktno na vaš mobilni telefon putem aplikacije " GPS CAM ", koja je besplatno dostupna za Android i iOS. Preko aplikacije možete ne samo gledati snimljene slike, već i reproducirati već snimljene video zapise. Naočare podržavaju stvaranje vlastite Wi-Fi mreže sa dometom do 30m , što vam omogućava da gledate snimak uživo za svoje prijatelje u vašoj blizini.
4g 3g špijunska kamera špijunska špijunaža za sim karticu

FULL HD pinhole kamera sa podrškom za 4G SIM + Wifi sa P2P + IR LED 5m + 145° širokougaoni objektiv ribljeg oka - video prenos uživo sa detekcijom pokreta, alarmom i podrškom za mikro SD karticu do 128 GB. Slika sa kamere može se pratiti uživo putem mobilnog telefona. Kamera snima slike u visokoj rezoluciji 1080P pri 25 fps danju i noću zahvaljujući noćnom vidu na udaljenosti do 5 metara, a zahvaljujući kutu snimanja od 145°, imate dovoljan pregled snimljenog područja. Snimljene slike se pohranjuju na micro SD karticu podržanu do 128 GB, a kameru napaja punjiva baterija kapaciteta 1500 mAh .

Ova pinhole kamera također ima poseban vanjski mikrofon (za još bolje snimanje zvuka). Pinhole mikro kamera je koristan alat u svijetu špijunaže kada trebate snimiti stvarno ponašanje osoba bez ikakve sumnje u njihovo snimanje. Zahvaljujući mogućnosti umetanja SIM kartice (sa prepaid internet podacima), ova modularna kamera se može povezati na 4G mrežu , a može se povezati i na Wi-Fi mrežu, tako da možete gledati video sa zvukom iz cijelog svijeta ( gdje je dostupna internetska veza).

špijunska kamera u zvučniku
Stereo Bluetooth zvučnik sa FULL HD WIFI kamerom i 330° rotirajućim objektivom je punopravni bluetooth zvučnik sa ugrađenom skrivenom kamerom . Možete klasično koristiti stereo zvučnik za slušanje muzike , ali se može savršeno koristiti i kao kamera za praćenje vašeg stana, kuće ili poslovanja. Zvučnik sa kamerom ima rotirajuću glavu za 330°, noćni vid i detekciju pokreta. Možete ga postaviti na policu, sto i naknadno posmatrajte u realnom vremenu šta se dešava u prostoriji u kojoj se nalazi zvučnik.  
Sigurnosna kamera se može povezati na kućni ruter putem WIFI ili P2P, što vam omogućava praćenje slike bilo kada i bilo gdje koristeći svoj mobilni telefon . Snimljene slike će proći kroz H.264 kompresiju kako bi se smanjila veličina datoteke, a zatim će se pohraniti na mikro SD karticu podržanu do 128 GB veličine. Optika pruža visoku rezoluciju od Full HD 1920 x 1080 , tako da nećete propustiti nijedan detalj sa snimljenih slika. Spy zvučnik ima bateriju od 5000 mAh.

#3 LED stolna lampa sa Wifi FULL HD kamerom i rotirajućim sočivom za 330°

wifi kamera u lampi
LED stona lampa sa Wifi FULL HD kamerom i 330° rotirajućim sočivom zajedno sa detekcijom pokreta i noćnim vidom čini ovu lampu odličnim neprimetnim čuvarom za upotrebu u zatvorenom prostoru. Ugrađena kamera u lampi snima slike u visokoj rezoluciji Full HD 1920 x 1080 i nalazi se na rotirajućem objektivu (kojim možete upravljati daljinski), što vam omogućava da prilagodite ugao snimanja. Funkcije lampe se kontroliraju putem besplatno dostupne aplikacije gdje možete odabrati bilo koju boju lampe za ugodno ambijentalno osvjetljenje, također možete promijeniti ugao snimanja pomicanjem prsta na pametnom telefonu, ili zumirati sliku ili razgovarati na daljinu zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji.
Sigurnosna kamera se može povezati s kućnim ruterom putem WIFI ili P2P, što vam omogućava da gledate sliku bilo kada i bilo gdje koristeći svoj mobilni telefon. Snimljeni snimci uvijek prolaze kroz H.264 kompresiju kako bi se smanjila veličina datoteke, a zatim se pohranjuju na mikro SD karticu podržanu do 128 GB veličine. Kada se otkrije neželjeno kretanje, kamera će vas automatski obavijestiti putem obavijesti u aplikaciji.

#2 Mini Budilnik HD kamera sa Wifi + IR LED + Detekcija pokreta + AC/DC napajanje

mini budilnik sa kamerom

Budilnik sa FULL HD kamerom sa IR LED + WiFi + P2P dopunjen je praćenjem pokreta i senzorima za detekciju temperature i vlažnosti zraka u prostoriji. Sa svojim elegantnim dizajnom u sjajnoj crnoj boji, uklapa se u svaki tip interijera bez sumnje da je uređaj skrivene kamere. Visokokvalitetni displej na budilici osigurava nesmetanu čitljivost dostavljenih podataka čak i pri intenzivnom dnevnom svjetlu. Ugrađena skrivena kamera snima video zapise u Full HD rezoluciji 1920 x 1080 sa zvukom, a zahvaljujući IR LED noćnom vidu na udaljenosti do 6 metara, imaćete sliku visokog kvaliteta čak i noću. Sve funkcije skrivene kamere možete kontrolisati daljinski putem besplatno dostupne aplikacije za pametne telefone (iOS, Android), putem koje možete gledati slike u realnom vremenu i mijenjati postavke kamere.
Digitalni budilnik takođe ima funkciju detekcije pokreta , koja se koristi za početak snimanja kada se detektuje pokret u prostoriji. Ovo je odlična karakteristika, zahvaljujući kojoj nećete propustiti nijedan važan snimak, jer će biti snimljeni samo kadrovi tokom aktivnosti. Snimljeni snimci će proći kroz H.264 kompresiju kako bi se smanjila veličina datoteke, a zatim će se pohraniti na mikro SD karticu podržanu do 128 GB veličine. Uređaj je opremljen ugrađenom baterijom od 300 mAh , koja kada je potpuno napunjena osigurava neprekidno snimanje do otprilike 2 sata. Uređaj se može priključiti i na standardnu ​​električnu mrežu i tako budilnik sa skrivenom kamerom može raditi neprekidno.

#1 Mini pinhole Full HD kamera s baterijom i detekcijom pokreta + WiFi + podrška za mikro SD 128 GB

špijun za pinhole kamere

Mini pinhole Full HD kamera sa baterijom i detekcijom pokreta + WiFi + podrška za mikro SD 128 GB - upravo je ono što zamišljate pod pojmom špijunska kamera. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu i mini objektivu (samo 10x10mm, , može se neprimetno postaviti gotovo bilo gde (čak i sakriven u objektu). Slike snimljene mini kamerom su u Full HD rezoluciji 1920 x 1080, a fotografije u rezoluciji 4032 x 3024 , dakle sasvim dovoljno za detaljnu evidenciju.

Uređaj podržava WiFi konekciju i bežični je , što omogućava jednostavnu instalaciju na zid ili plafon, a naknadno možete kontrolirati sve funkcije kamere putem besplatno dostupne aplikacije za pametne telefone (iOS, Android) gdje možete mijenjati rezoluciju videa, dužinu pojedinačnih video zapisa, način snimanja - detekcija pokreta ili kontinuirano snimanje. Sigurnosna kamera se može povezati na kućni ruter putem WIFI ili P2P, što vam omogućava da gledate sliku bilo kada i bilo gdje koristeći svoj mobilni telefon. Špijunska špijunska kamera podržava micro SD memorijske kartice do 128 GB . Kamera se napaja baterijom od 1200 mAh , ali je uz pomoć kabla za napajanje možete priključiti i na stalno napajanje, na primjer, na utičnicu pomoću mrežnog AC/DC adaptera.

Savjeti za sakrivanje i korištenje skrivene SPY kamere

1. Provjerite da ne kršite nijedan zakon.

Generalno, može se reći da je upotreba špijunskih špijunskih kamera, kao i špijunske tehnologije, vrlo diskutabilna. Naši zakoni izričito zabranjuju upotrebu kamera na mjestima gdje je očigledno da je potrebno očuvati privatnost, kao što su spavaća soba ili kupatilo, toalet. Ako namjeravate instalirati špijunsku kameru u svoje kupatilo, morate biti sigurni da to radite legalno ili biste se lako mogli suočiti s optužbama, pravnim taksama ili čak prijetnjom zatvora. Osim toga, postoje posebni zakoni koji regulišu audio snimanje intervjua, koji se mogu razlikovati od video zapisa. Stoga, ako odlučite koristiti skrivenu kameru, provjerite zakone u svojoj zemlji kako biste bili sigurni da ćete se kloniti nevolja.

Ako zapošljavate dadilje, medicinske sestre, spremačice ili druge zaposlenike, pobrinite se da s njima imate pismeni ugovor o njihovom pristanku na snimanje skrivenom kamerom. I u tom ugovoru možete navesti dogovorene uslove da ih možete pogledati ili snimiti u bilo koje vrijeme dok rade svoj posao. Jasan pristanak će vam pružiti određenu zaštitu da su oni bili svjesni praćenja, u slučaju da ikada trebate dokazati njihovo ponašanje ili radnje.

2. Provjerite radi li skrivena kamera tačno onako kako vam je potrebna.

Najbolji način da se najbolje sakrijete i koristite špijunsku kameru je vježbanje i vježbanje snimanja. Kada pronađete špijunsku kameru koju želite da koristite, morate se pobrinuti da je isprobate pod tačnim uslovima u kojima želite da vežbate snimanje. Dakle, ako ćete snimiti video kako neko ulazi u sobu noću, uvjerite se da će vaša kamera raditi pod ovakvim tačnim uvjetima. Ništa nije tragičnije od toga da dobijete video ono što želite da snimite, i na kraju, nije moguće prepoznati šta želite, ili snimak nije iz dobrog ugla, ili kamera nema noćni vid itd. Dakle još jednom provjerite šta očekujete od snimka i da li je vaša špijunska kamera prikladna i pravilno postavljena. Testirajte, testirajte i ponovo testirajte.

3. Dobra mjesta za sakrivanje skrivene kamere

Da biste shvatili gdje ćete staviti kameru, samo pogledajte po sobi i vidite gdje se mala kamera može lako sakriti.

Privjesci i lusteri - svjetla na plafonu su odlično mjesto za skrivenu kameru. Malo ljudi misli da bi se tu mogla postaviti špijunska kamera.

Nameštaj kao što je sto, noćni ormarić i komoda – većina soba ima nameštaj, ovo može biti dobro mesto za skrivenu kameru, skrivenu iza nekog uobičajenog predmeta, kao što je sat ili radio. Naravno, možete nabaviti i skrivenu kameru u satu i staviti je direktno na noćni ormarić.

Zavjesa ili zavjesa - još jedno sjajno mjesto za sakrivanje kamere može biti iza zavjese ili na lancu. Ako želite malu špijunsku kameru, možete je spojiti na gornju stranu zavjese ili direktno na zavjesu.

TV prijemnik - Postavljanje male kamere blizu televizora ili na vrh televizora bi bila dobra ideja. Ako to učinite, pobrinite se da bude malo izvan direktne vidljivosti kako niko ne bi lako primijetio kameru.

Laptop ili računar - ako imate računar i drugu računarsku opremu koja vam leži na stolu, ne bi trebalo biti previše teško pronaći način da sakrijete kameru.

Polica za knjige - postavljanje skrivene kamere u policu za knjige može biti dobra ideja. Pogotovo kada je skrivena kamera u obliku knjige, ili možete podesiti knjige da držite kameru diskretno između knjiga.

Dekorativni predmet - svaka vaza, okvir za slike ili drugi ukrasni predmet uključujući igračke koje mogu pokriti ili sakriti kameru bit će dobra ideja za postavljanje.

Ogledala - mogli biste kupiti dvostrano ogledalo i tamo staviti špijunsku kameru. Ili, u suprotnom slučaju, moguće je direktno kupiti ogledalo sa ugrađenom skrivenom kamerom.

Lampe - jedna sijalica ili lampa se može izvaditi i unutra staviti špijunska kamera skrivena u lampi.

Cvijeće i biljke - možete staviti mali fotoaparat u cvijet ili u saksiju i staviti ga na prozorsku dasku na primjer. Posebno će dobro funkcionirati skrivanje u biljkama jarkih boja.

Nadamo se da će vam ovi savjeti za skrivene i špijunske kamere i prijedlozi pomoći da sigurno i efikasno pratite i snimate. Širi spektar špijunskih kamera možete pronaći direktno na web stranici www.cool-mania.ba