Svjetski spomenici 15kom - igle na drvenim kartama

Šifra: 66-056
80,00 KM Cijena bez PDV-a: 66,66 KM
na lageru Proizvodi su na lageru i spremni su za isporuku.
Tako je! Šaljemo pošiljku za US
Cards
Bank
Crypto
+

Svjetski spomenici 15 kom set - igle na drvenim kartama. IGLICE - spomenici kao što su svjetska čuda

Zaštita kupca

  • Besplatna zamjena robe u roku od 30 dana
  • Garancija na proizvode – 24 mjeseca
  • Garancija povrata novca u roku od 14 dana

Opis proizvoda

Svjetski spomenici set od 15 komada - igle na drvenim kartama. IGLICE - spomenici poput svjetskih čuda koriste se za označavanje vaših omiljenih zgrada na vašoj zidnoj mapi svijeta , imate svoje spomenike ispred očiju. Da li ste se oduvek divili veličanstvu Ajfelovog tornja, ili vam je više drag ponos azijskog kontinenta - VELIKI KINESKI ZID , ili simbol novog sveta - američki KIP SLOBODE ? Sve ove spomenike i mnoge druge pronaći ćete u ovom setu. Drvene mape su vrlo estetski i popularan dodatak vašoj kući/stanu, uredima ili poslovnim prostorima. Već izgledaju originalno, ali uz pomoć ovih iglica dat ćete im poseban karakter . Precizna obrada minijatura ovih svjetski poznatih građevina sigurno će privući pažnju svih u vašem okruženju.

TOP spomenici koje je napravio muškarac na vašoj mapi.

spomenici i znamenitostisvjetske konstrukcije i zgrade

Detaljna i izuzetno kvalitetna obrada najpoznatijih svjetskih objekata - od drveta.

igle na drvenoj kartištipaljke spomenik - za drvenu kartu

U ovom setu ćete pronaći sljedeće svjetske građevine:

Koloseum - ruševine velikog amfiteatra u centralnom Rimu - trenutno je arhitektonska dominanta Rima.
Eiffelov toranj - je metalna konstrukcija izgrađena na Champ de Mars u blizini Sene u Parizu, u vrijeme izgradnje bila je najviša građevina na svijetu.
Sagrada Familia - je masivna bazilika u Barseloni, koja se gradi od 1882. godine. Očekivani završetak je predviđen za 2026. godinu - povodom proslave 100. godišnjice smrti arhitekte ovog hrama Antonija Gaudija.
Burg Khalifa - je neboder u gradu Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon završetka 2010. godine postao je najviša zgrada bez premca na svijetu.
Pagoda - oznaka za istočnoazijski tip hrama, koji se koristi za očuvanje sakralnih ostataka, svaki sprat ima klizni krov.
Kosi toranj u Pizi - kada je zgrada dostigla treći sprat i visinu od 11 metara, prstenasta baza se nagnula u stranu za tačno 15 cm. Pisano je pokušao da izbalansira nagib na četvrtom spratu, ali nije uspeo.
Big Ben - naziv "Big Ben" se obično koristi za ceo toranj, ali u stvari to je ime najvećeg zvona u tornju, ovo zvono uvek zvoni svaki sat.
Piramide - građene su kao grobnice drevnih vladara i njihovih porodica, posebno tokom Starog i Srednjeg carstva.
Zgrada parlamenta u Mađarskoj - jedan je od nacionalnih simbola Mađarske i jedna od najstarijih vladinih zgrada u Evropi. Od 1989. godine postao je i simbol povratka Mađarske slobodi i demokratiji.
Kineski zid - je stari sistem utvrđenja koji se proteže širom sjeverne Kine, izgrađen je za vrijeme dinastije Ming i doseže 8.850 km.
Taj Mahal - ovo je mauzolej u Agri, Indija. Sagradio Shah Jahan u spomen na svoju suprugu Mumtaz Mahal, 28 različitih vrsta dragulja i dragog kamenja postavljeno je u mermer.
Machu Picchu - poznat i kao Izgubljeni grad Inka, je grad koji su stvorile Inke, na 2430 metara nadmorske visine na planinskom grebenu iznad doline Urubamba u Peruu.
Kip slobode - Njujork. pojedini dijelovi same statue izrađeni su u Francuskoj pod vodstvom vajara Frédérica Augustea Bartholdija. Za američku naciju to je simbol slobode.
Sidnejska opera - njen graditelj inspirisan je motivima iz prirode, oblikovana je školjkama ili labudovima koji žele da polete. Najpoznatija zgrada u Australiji.
Kip Isusa Krista - (Krist Otkupitelj). Nalazi se na 700 metara visokom brdu Corcovado - Rio de Janeiro, Brazil. Njegova visina je 30 metara, prikazuje Hrista raširenih ruku, ovim gestom je trebalo da izrazi saosećanje i radost nezavisnosti.
Sadržaj paketa:
15x štipaljke koje prikazuju najpoznatije građevine na svijetu
1x Manual

Diskusija o proizvodu (0)

Imate neko pitanje o proizvodu?
Postavite ga u ovom odjeljku.

Još nema pitanja
Odgovor na vaše pitanje poslat ćemo na ovu mejl-adresu.

Ocjena proizvoda (0)

Još nema ocjene